tisdag 28 april 2009

Nu blir det en liten paus.

Nu åker vi till Karlskrona för att vinka av min älskade farmor när hon lämnar denna dimension för nästa.

Vi hörs nästa vecka// Kram P.

Ps. Kan hända att jag mobilbloggar lite, man vet aldrig :o)

måndag 27 april 2009

Pricken är lika galen i nallar som jag och Ö har nollkoll :o)

Imorse när jag kom hem sa Ö: Pricken har lekt med dina nallar. Jag har satt tillbaka dem nu men du skulle sett hur han höll på, lilla Prickisen....
Jag kan säga som så att jag hade nog lagt märke till att något skett under natten även om Ö inte sagt något. Detta var vad som mötte mig när jag kom hem...


Dessa två brukar inte hänga :o)


Denna stackarn han låg ända borta i Mannes rum.
Det saknas ju en sa jag till Ö. Va, sa han, men jag har nog bara satt honom på fel ställe kanske?!


Här var det heltomt...




...här med....



Medan här satt ett helt gäng!

Jodå, ganska ok kanske men det är ju såhär det ska se ut.






































Vad tror ni. kommer jag få flytta om dem fler gånger ;o)
Hm, undrar hur länge mina fina nallar kommer att vara fina, hahaha......
Kram P.









Adirondack! Är de verkligen bekväma??


Inga utav våra utemöbler passar längre så det blir till att spana på nya.


Bild lånad från http://www.tectona.net



Måste slänga ut en fråga ang stolen som alla verkar ha eller vilja ha.
Är de verkligen bekväma att sitta i? Snygga förvisso men de ser så hårda ut.

Visste ni förresten att Adirondack Mountains är ett bergsområde i nordöstra New York. Det visste inte jag! Det känns ju inte så mjukt direkt :o)

Kram P.

Mamma älskar att ge bort presenter :-D


Fin kattburk och blåbärskaffe, det ska bli spännande!

lördag 25 april 2009

En sliten Billybokhylla har fått nytt liv


Amanda har använt lite överbliven tapet, det blev himla fint :-D

torsdag 23 april 2009

Och nu blir det reklam


Bästa kakan just nu: Singoalla lakrits! Gillar inte originalet men denna var snudd på lika bra som Ballerina. Originalet då alltså:-) ja det var väl vad jag hade att delge er så här på bussen hem!

Svårt att fota


Men himla fin i verkligheten

tisdag 21 april 2009

Leia-plutten 1 år!


Idag fyller Leia 1 år.
Grattis gullungen.


Så här såg hon ut som nykläckt... lillsnuttan!



Kram från alla oss i Kattnäs!

WTF!!!

Näe. Jäkla skitdygn. Frös som ef a en igår när jag åkte in till jobbet. Tog väl en sisådär 10 min innan jag hade fått upp full bastuvärmesprutt i gamla bettan. Mysig och varm fortsatte min resa mot jobbet.



PANG....SPRÄCK....ett STENSKOTTSH-VETE mitt i synfältet....jaha.. där fladdrade hundringarna förbi...

Kom till jobbet, eftersom jag frös så in i bengen så tänkte jag offra en tjuga för att slippa gå från gratisparkeringen 600 meter bort.

Jomenvisst! Hade glömt id-kortet hemma vilket innebar att jag inte kunde parkera där. NÄHÄ!!!

Bort till gratisparkeringen, frysafrysafrysa....smita in genom akuten för att överhuvudtaget ta mig in till jobbet. Strul i en halvtimme för att låsa upp ett reservkort......Gaaaahhhhh....ska ALDRIG glömma kortet igen....

Imorse: Kommer bort till "gratis-parkeringen" och har fått EN J*VLA P-BOT!!!!! Här kommer då WTF:et in. Fy FAAN va sur jag är nu. Så fräckt. Idioter.

Jag tillhör den skara med människor som tycker att parkeringsvakter gör ett bra jobb. Jag har tidigare fått p-böter när det varit befogat och bett om ursäkt så mycket för min felaktiga uppställning, betalat och sett glad ut....MEN DETTA. Att SMYGA in en avgift på ett ställe som tidigare varit avgiftsfritt utan någon som helst förvarning eller stor j*kla OBS!!!-skylt är inget annat än SKAMLIGT...ARRRRRGHH!

SKÄMMES TA MEJ FANKEN J*KLA Q-PARK!!!!!

måndag 20 april 2009

Jakten kan börja!

Jahapp, så var det dags att börja leta. Leta linoljefärg som ska användas till huset. Färgen kommer att bli vit. Foder och dylikt ska målas i en svagt grön eller svagt blågrå ton. Gysinge har fin linoljefärg. Det är dem jag känner till sen förut. Sen finns det ett gäng andra med tydligen. Så nu måste detta utredas då. Pust men kul.



Bild lånad från http://www.gysinge.nu/
Att bygga hus kan lätt ta musten ur en ibland. Det är så mycket man vill...på en gång...
I bloggvärlden kan man ibland lätt få för sig att alla gör allt på en gång.
Så är det naturligtvis inte.
Jag tänker ta fasta på tillvägagångssättet som Snäckan har, där är det vettiga mål som ställs upp, tack för det:
Rimliga Tornhusmål för denna sommar får således bli:
1.Tvätta och måla huset och samtidigt uttnyttja byggställningen till att putsa de fönsters utsida som ej kan nås på ett vettigt sätt annars.
2. Platta till baksidan och så gräs.
3.Rensa sly för en lite bättre utsikt ned mot sjön.
4. Fixa resten av gårdsplan samt vägen som ska fyllas på med mer grus.
Det kan hända att listan revideras under tidens gång ;o)
Kram P.

fredag 17 april 2009

Inbrott?


Nejdå, bara P som städar...

torsdag 16 april 2009

Oj, jag vann!

Jag brukar vara med på allsköns tävlingar här i bloggo-space. De flesta lägger jag upp på bloggen för då får man dels två lotter och dels så sprider man ju budskapet. Oftast är det fina bilder också ;o) En gång tidigare för länge sedan vann jag ett finfint etui hos Beas barnslikheter men efter det har det stått still på vinstfronten.

Hos Annika med bloggen Flex inredning var det för ett tag sedan en tävling med priser från Inneonline....och igår fick jag reda på att jag VANN. Tjoho! Jag vann 2:a pris vilket var himla bra för de var dem jag ville ha. 1:a pris var en supersnygg Mag-bag? heter det så?? Den var också fin men dessa var lite mera JAG liksom.
3 superfina blommiga krokar från Maze minsann! Funderade på rosa ett tag men vita fick det bli. Kommer passa som smäcken i sovrummet tror jag, eller i hallen kanske. Vi får se.


Bild lånad från http://www.inneonline.se/

Tack så mycket igen :o) Visar sen när de kommit upp!

Kram P.

onsdag 15 april 2009

Kanske en luftballong?

Tack ska ni ha som bryr er om. Skönt att få skriva av sig ibland. Farmor somnade in tidigt igår morse. Nu skuttar hon med all säkerhet runt där uppe och retar gallfeber på änglarna. Om de har tur får de kanske smaka på hennes kroppkakor de också.
Jag saknar henne.



Nu till en helt annan väldigt mycket ytligare sak. Jag (vi) har fortfarande inte helt bestämt vad som ska få hänga i halltaket. Är inne på en stor trollhasselgren igen eller någon annan sort t ex ek. Det är lättare att få tag på ;o) . Skulle vilja ha den monterad med någon slags talja och block-upphängning, då kan man byta dekoration i den vid behov. Om man nu vill ha någon dekoration i den.
Så fick jag en lite knasig idé när jag var in på Par Courrier. Kanske en luftballong eller tre i en vitmålad ekgren?? Vore inte det lite häftigt kanske? Eller blir det för mycket? Äsch, vi får väl prova med grenen först. Blir lättare att föreställa sig då.








Alla bilder lånade från http://www.parcourrier.se/

Nu står det iofs att man ska dekorera barnrummet med dem, men jag är ju lite barnslig så det kanske funkar. Jag tycker de är väldigt fina.

Kram P.

måndag 13 april 2009

Det kommer att bli tomt.

Min farmor som alltid funnits där när jag kommit hem till Karlskrona kommer med största sannolikhet inte att finnas där nästa gång. Det gör så förbannat ont. Ingen kan som hon reta mig till vansinne med sina kommentarer om vad "tjock och duktig" jag blivit sen sist vi träffats för att i nästa ögonblick truga på mig en kokos-topp till. Hemma hos farmor har jag ätit den i särklass godaste torsk med äggsås som finns, de godaste kroppkakorna med för den delen. Farmor som bor i hyresrätt tycker inte att vi är riktigt kloka som lånar så mycket pengar för att bygga ett hus. Fast hon har sett huset på bild och medgav att det var ju stiligt iallafall med torn o allt. Min farmor har en massa starka åsikter om allt och alla och jag kommer att sakna henne så jädrans mycket. Önskar jag hunnit tanka mer farmors-kärlek än jag gjort! Fan.

fredag 10 april 2009

Fina grejjer


Alldeles lagom med ljus släpper de igenom när jag vilar inför natten

torsdag 9 april 2009

Glad påsk med 100 inlägg!


Glad påsk till er alla!

Detta är det hundrade inlägget på nya bloggen :o) Det måste ju firas lite, tjoflöjt!

Bilden som vanligt lånad från http://www.marthastewart.com/

Kram P.

tisdag 7 april 2009

Tårta till broder Johan!

Idag fyller lillebror Johan år.


Grattis från oss!



Bild lånad från http://www.marthastewart.com



Tänkte presentera vår nya familjemedlem Pricken.




Prickis är född i juli 2007 och har bott hos oss förut. Ni kan läsa lite mer om honom här om ni vill. Än så länge har han endast varit ute några korta svängar men han är hemskt nyfiken. Så han sitter ofta i fönstret och tittar ut. Våra fönsterbrädor är väldigt spanar-vänliga :o)








Fin kisse som är otroligt lik sin mamma Lia.

Enbart för er skull kära bloggisar lägger jag upp en liten videosnutt på Pricken från imorse trots att jag själv inte låter riktigt klok ;o)



Nu ska vi till födelsedagsbarnet och äta lite tårta.
Kram P.

Ps. Jag lovar att lägga upp en ny header-bild snart. Ska bara .......ni vet som han sa Alfons pappa.

lördag 4 april 2009

Grattis mamma!

Grattis på födelsedagen mamma, mormor, svärmor!


Bild lånad från http://www.marthastewart.com/



Kram P.

fredag 3 april 2009

Så var det avklarat.


Veterinärbesöket gick bra, så det finns hopp om livet för liten Prickis :o) Solen öser ner sina strålar här nu så snart ska jag åka in till Norrtälje för att handla en present till mamma som fyller år imorgon. Helgen bjuder på jobb, likaså nästa helg och helgen efter det. "Någon" har planerat jäkla dåligt, hehehe.... det är inget synd om mig, jag är ju ledig i veckorna i stället. Men familjen är väl inte toppenglad direkt.


Igår hade vi som sagt efterbesiktning samt tilläggsbesiktning. Tio gubbar och så jag. Förstod det på de som var med och som vet hur byggbranschen fungerar att detta med efterbesiktning och sådant är ytterst ovanligt. Vår husförsäljare hade aldrig varit med om det och han går i pension nu....


Vi är väl ovanligt "ståpåiga" av oss eller så orkar folk inte hålla på och bråka. Jag tycker det är helt självklart att man ska få den produkt man blivit erbjuden och betalat för. Så är tydligen inte fallet inom byggbranschen.

Jag köper att de inte kan hålla på att pilla med saker hur lång tid som helst, de har kort om tid jadajadajada osv. Men SÄLJ för bövelen inte tex allmogepaket med profil-lister och annat om det inte finns tid att sätta upp det på ett vettigt (läs riktigt) sätt.


Vi får se hur det blir med allt till slut.


Soffan har kommit och den är sååå fin. Vi är himla nöjda med den. Det var många turer fram och tillbaka innan den hamnade hemma hos oss i och med allt detta med levande-plockade fåglar. Jag har varit i kontakt med diverse folk via mejl, Örjan har ringt diverse folk. Det var svårt att riktigt få något grepp om det hela. Väldigt förvirrat. Vi bestämde oss för att vi inte skulle köpa den vi bestämt. Det var bara att börja om från början :o( och vi hade letat länge.


Men så ändrade vi oss. Anledningen till detta var att vi från EM-möbler fick försäkran om från flera håll att de gör allt de kan för att stoppa detta. De kunde nästan till 100% säga att det INTE fanns dun från levande fåglar i vår soffa. Så vi valde att tro dem. Litet sting av oro får jag när jag skriver detta för tänk om de ljugit oss rätt upp i ansiktet..... gaaaah.... Nej, skärpning nu ....Jag/vi har gjort allt vi kunnat förutom att köpa en soffa vi inte ville ha då......Ska fota lite sen och visa.


Svärisarna var ju här vilket var supernajs som sagt. Det är bra med blogg :o) De hade sett här att jag/vi ville ha något i hallen. Så nu har vi möjlighet att köpa både fågelbur och belysning, Jihoooo.....tackotack...ni är alldeles för snälla...


Fast fågelbur får vi se om det blir, mannen har lagt in sitt veto....han vill ha ett flygplan istället hahaha....

Vi var och tittade på belysning till fönstret och det lutar mest åt denna, den tycker vi är fin!

Bild lånad från http://www.isabelproducts.se/

Nä som sagt Norrtälje here I come!!

Trevlig helg alla :o)

Kram P.

onsdag 1 april 2009

Idel tråkigheter och en glad helg!

Hade en väldans trevlig helg med de gotländska "svärfåren". Finfin present kommer att inhandlas till trappan för flyttslanten! Rapport kommer när det är klart.
Ni är så välkomna igen, alltid lika kul att träffas :o)
Imorgon är det besiktning samt tripp till veterinär med sjuk kisse. Återkommer när orden strömmat till, just nu är de slut!

Kram P.